Boka ditt boende redan idag!

Evenemang i Kosta

Selected filters:

Utforska utbudet på Destination Kosta

Destination Kosta - en glasklar upplevelse!

I de djupa skogarna i Småland finner vi det lilla samhället Kosta, mitt i hjärtat av Glasriket. Här har det sedan 1742 skapats vackert glas inne på Kosta Glasbruk, ett av Sveriges äldsta glasbruk.

Idén till ett glasbruk kom redan 1736. Löjtnant Lars Johan Silfversparre ansökte om privilegier till ett glasbruk i Johanstorp i Lenhovda socken, men valde att ge bort dessa till landshövdingarna Anders Koskull och Georg Bogislaus Staël von Holstein. År 1741 inleddes byggnationen av det nya bruket som fick namnet Kosta efter inledningsbokstäverna i de båda ägarnas efternamn (KO + STA). 1742 stod glasbruket klart och de första glasblåsarna kom från Thüringen i Tyskland.

Trots att Kosta är en liten ort finns här mycket att se och uppleva - besök Kosta Glasbruk och se glaset ta form på nära håll i hyttan, prova på att blåsa glas själv hos Kosta Glascenter, se konstglas i världsklass på Kosta Art Gallery, bo på det världsunika glashotellet Kosta Boda Art Hotel eller varför inte hyra ett glashus i Kosta Safaripark. 
Njut av en drink i Glasbaren i en undervattensvärld skapad i glas, söta bakverk i bageriet, Smålands största glassar, Kostas egna lokalbryggda öl eller prova vår egenproducerade gin. Här kan du även fiska, njuta av den vackra naturen genom att vandra, ta en tur på vår nya mountainbikeled eller se alla djuren i Kosta Safaripark ströva fritt i sin naturliga miljö.

Här finns något för alla!