Kvinna framför ett av trädhusen

Kosta Safariparks Glashus

Glashusen i Kosta Safaripark  - en naturupplevelse i trädkronorna!

Mitt i Kosta Safaripark finns det tre trädhus, Kronhjorten, Älgen & Visenten, som står på fyra meter höga pelare där de vilda djuren fritt strövar runt nere på marken.
Husen är bokningsbara från och med 1 april 2024.

BOKA SMÅ TRÄDHUS - 15 kvm  BOKA STORA TRÄDHUSET - 30 kvm

Trädhus skymt bakom träden

Naturnära upplevelse

Våra trädhus av glas inne i Kosta Safaripark står på pelare fyra meter ovanför marken vilket ger möjlighet till ett boende högt upp i luften med enklare hotellstandard. Närmare naturen, utan att tumma på bekvämligheten, är det svårare att komma.  Här finns det möjlighet att se den europeisk visenten, den ståtliga kronhjorten, skogens konung älgen, den nyfikna dovhjorten, mufflonfår med sina enorma horn och de busiga vildsvinen som vandrar fritt omkring i den stora inhägnade parken.

Bäddad säng i en av trädhusen
Sovrum fotat utifrån genom glasvägg

Skymning och gryningsljus

Tystnad, trädens kronor, vädrets påverkan. Skymning, mörker och gryningsljus. Och samtidigt en skön säng, en dörr att stänga bakom dig och mjukt ljus från stearinljus. Boendet är helt strömlöst men det kommer finnas tillgång till powerbanks. Det finns inget rinnande vatten utan vattendunkar med färskvatten att tillgå. Toaletten är ett torrdass.

Det är två storlekar på husen, två stycken på 15 kvm och och ett på 30 kvm. De mindre husen är för två personer och det större kan ta emot fyra personer. Här kommer man även kunna anordna konferens.

Väggarna är delvis av trä men merparten är glasväggar som ger en ökad känsla av att bo nära naturen. Det är trots glasväggarna ändå ett enskilt och privat boende, utan insyn. 

Kvinna tittar upp mot trädhusets glastak

Mat i det fria

Boendet har ett enklare kök men här finns även möjligheter till att beställa catering från Kosta Lodge. Ni få er mat levererad direkt till ert boende. Det finns även en gasolgrill där man som gäst kan grilla sin middag. Det går även att förbeställa frukost som även den levereras till ert boende.