KBAH-sommar

Kosta Boda Art Hotel

Kosta Boda Art Hotel – färg, form och njutning på Glashotellet

Upplevelser för alla sinnen!

Njut av konsten, maten & den prisbelönta spa-avdelningen på glashotellet. Kosta Boda Art Hotel är unikt inrett av Kosta Bodas världskända formgivare, inget rum är det andra likt.

Badande kvinna i hotellets stora inomhuspool

Prisbelönt spaavdelning


Kopplingen till glasbruket är starkt och glaset löper som en röd tråd genom hela hotellet så även genom spaavdelningen. Unna dig en av de prisbelönta signumbehandlingarna med uppvärmt glas direkt mot kroppen eller ta ett dopp i den stora inomhuspoolen och upplev en unik glasutställning - under vattnet. 

Varva ned från vardagens stress med dagspa & unna dig ett spapaket med hel- eller halv vilodag. Låt våra spaterapeuter skämma bort dig! Vi har dagspapaket med endast spaentré (då ingår tillgång till pooler, relax, bastu, gym & fria träningspass) eller dagspapaket där det också ingår spabehandling.
Du väljer själv vilken behandling som passar dig bäst.

Bertil Valliens välkända glashuvud på en bäddad hotelsäng

En explosion av färg, form och glas

Sju av Kosta Bodas världskända formgivare fick möjligheten att designa Kosta Boda Art Hotel. Resultatet blev en explosion av färg, form och en sprakande hyllning till det svenska konstglaset! Hotellet är inrett med konstglas av Kosta Bodas kända glasdesigners. På hotellet finns fasta glasinstallationer, så väl som tillfälliga glasutställningar. Formgivarna har medverkat vid designen av hotellets olika delar och finns även representerade med varsin hotellkorridor, där de satt sin unika prägel med konstglas och designade textilier på varje hotellrum. Här på hotellet finns glaskonst till ett värde av 50 miljoner kronor och allt är till salu. För alla våra gäster väntar en specialdesignad glasgåva på rummet.

Kosta Boda ARt Hotels välkomnande reception

Restauranger

Kosta Boda Art Hotel har två restauranger som erbjuder fantastiska måltider: À la carte-restaurangen Linnéa Art Restaurant och Glasbaren.
Linnéa Art Restaurant serverar frukostbuffé, lunch och à la carte – varje dag! Ena delen av Linnéa Art Restaurant är designad av Ulrica Hydman Vallien och den andra inreds av kända glaskonstnärer från Kosta Glasbruk. Linnéa Art Restaurant är en plats som bjuder på upplevelser för alla sinnen! I restaurangen serveras en generös frukostbuffé varje dag, en populär lunchmeny och på kvällen en à la carte meny som är inspirerad av skogen, sjöarna och ängarna i Småland. Under juletid står julbordet uppdukat med dignande läckerheter.

För mer information:
Linnea Art Restaurant
Glasbaren

Inblick i restaurang Linnea

En fantastisk undervattensmiljö – av glas

I Glasbaren befinner du dig i en fantastisk undervattensmiljö – av glas! Slå dig ner på en uppvärmd och belyst glasstol vid den 3,5 ton tunga koboltblå glasbaren. Hotellets naturliga samlingspunkt där den 3,5 ton tunga kobaltblå baren av glas är i centrum. Kosta Bodas formgivare Kjell Engman har skapat en unik miljö med glasfiskar som simmar i vatten, bordslampor skapade som stora flaskor och vackra glasstalaktiter som hänger gnistrande ned från taket. Här slår du dig ner på en uppvärmd och belyst glasstol samtidigt som du njuter av en drink i något av Orrefors vackra kristallglas och beställer in en bit mat från barmenyn.Välkommen till en fantastisk miljö – av glas!

För mer information:

Glasbaren på Kosta Boda Art Hotel

Glasbar med tillhörande glasstolar

Nytta och nöje

Kosta Boda Art Hotel kan konferenser och erbjuder ett brett utbud av lokaler, upplevelser och aktiviteter för företag & grupper. Från glasblåsning i hyttan till femkamp på Vildmarkscampen eller ett besök i Kosta Safaripark.
Glashotellet är med sin fantastiska miljö en perfekt plats att anordna en fest, ett möte, konferenser eller varför inte ett bröllop?

Konferensdeltagare njuter av bubbel i jacuzzi