Champagne serveras av Fredrik i Glasbaren

Glasbaren

Glasbaren – en unik glasinspirerad undervattensmiljö

I Glasbaren serveras drinkar & maträtter från barmenyn. Hotellets naturliga samlingspunkt där den 3,5 ton tunga kobaltblå baren av glas är i centrum. Kosta Bodas formgivare Kjell Engman har skapat en unik miljö med glasfiskar som simmar i vatten, bordslampor skapade som stora flaskor och vackra glasstalaktiter som hänger gnistrande ned från taket. Här slår du dig ner på en uppvärmd och belyst glasstol samtidigt som du njuter av en drink i något av Orrefors vackra kristallglas och beställer in en bit mat från barmenyn.

Välkommen till en fantastisk miljö – av glas!

Glasbaren skapad i tre ton blå glas

Glasbaren är designad av formgivaren Kjell Engman 

Glasbaren är skapad av formgivaren Kjell Engman som kom till Kosta från Stockholm redan 1978. Kjell har dykt mycket och därifrån kom inspirationen till Glasbaren. Symboliken fortsätter med barens stengolv, där bord står utplacerade som skärgårdsöar och glasstalaktiterna i taket föreställer solens strålar som bryter vatten ytan. 

”Glasmagikern” Kjell Engman är en outtröttlig glaskonstnär med gränslös fantasi och berättarglädje som får fritt utlopp i såväl bruks- som konstglas. Kjell Engman hämtar inspiration från djurriket och musikens värld. Han arbetar ofta med större installationer där han även använder sig av element som ljud och ljus. Kjell Engman är flitigt anlitad för offentliga utsmyckningar både nationellt och internationellt.

Olika glasflaskor som representerar veckans dagar

Glasbarens signumdrink ”1742” – i form av en liten glasugn.

Den heter 1742 eftersom det var då som det började produceras glas på Kosta glasbruk, som förövrigt är Sveriges äldsta aktiva glasbruk. Drick den rykande het eller isande kall! Komponerad med mycket kärlek på de bästa råvarorna. Inspirerad av vårt arv. Med en len men ändå tydlig smak av Småland!

Glasbarens signumdrink ”1742” – i form av en liten glasugn.

Öppettider

Måndag 16:00 - 23:00 
Tisdag 16:00 – 00:00 
Onsdag    16:00 – 00:00 
Torsdag   16:00 – 00:00 
Fredag 15:00 – 01:00 
Lördag 12:00 – 01:00 
Söndag   12:00 – 23:00 

 

Bordsreservation för minst 10 personer

Kontakta restaurangen: 
[email protected] eller 0478-348 40