Prova på glasblåsning - Happy days

Prova på glasblåsning – Happy Day

Hos Kosta Glasbruk kan du få uppleva glas i olika former, känna på, få svar på frågor, berättelser och förklaringar om glaset.
Vi erbjuder möjligheten att blåsa olika sorters glas.

Vad behöver jag kunna innan upplevelsen?
Ingenting, allt du behöver ta med dig till upplevelsen är viljan att lära dig och våga prova. Glasblåsning är inte helt enkelt och kräver en hel del teknik. Men med under hela upplevelsen finns kunniga glasblåsare som hjälper och guidar dig. 

Vem passar upplevelsen för?
Glasblåsning passar för alla, gammal som ung kan prova på detta gamla traditionella hantverk. Under upplevelsen får du prova på att forma och färga glaset med hjälp av de traditionella verktygen: glasblåsarpipan, saxar och olika formar i den varma processen eller med hjälp av blästring och gravering i den kalla processen. (den kalla processen ingår ej i Happy Day, kan dock väljas till på plats.

OBS, du måste ha med dig ditt värdebevis från Happy Day för att delta i aktiviteten. Vid tidsbokningen skall ni INTE fylla i ert värdebevis- nummer i rutan utan lämna den tom.

 

Följande finns att välja mellan:

  • Glaskula stående som bordsdekoration 
  • Dricksglas, whiskyglas 
  • Ölglas 
  • Skål eller vas 

Ett prova-på-glasblåsnings-tillfälle tar ca 15 minuter per person. Kom gärna i god tid innan så ni har tid att förbereda er.

Vid blåsning på förmiddagen - är glaset färdigt att ta med hem på eftermiddagen.

Vid blåsning på eftermiddagen - kommer glaset vara klart dagen efter. Det finns möjlighet att få glaset hemskickat.

Vårdnadshavare ansvarar för sina barn.  -  Hundar är inte välkomna i lokalen pga glassplitter. Uppbindningsplats finns utomhus.

För gruppbokning av glasblåsning eller demovisning - maila: [email protected]

För övriga frågor som vägbeskrivning - ring +46 073 414 58 66 / +46 0478 345 47
Verkstadspersonal i hyttan svarar i mån av tid mellan kl. 10.00 - 17.00 - alla dagar!