Hyttsill i Kosta

Hyttsill i Kosta

Hyttsill är ett gammal umgänges- och mattradition som har sitt ursprung från glasbrukens storhetstid. När dagens arbete var slut för glasblåsarna kom ugnarna till användning för matlagning och den varma omgivningen kring ugnen blev till en naturlig umgängesplats. Salt sill och potatis med skal grillades då i askhögen i kylröret där glaset tidigare legat för att svalna.Vid hyttsillen träffades arbetskamraterna efter jobbet med sina familjer, jägare från skogarna runt omkring och luffarna förstås. Det var inte ovanligt att 15-20 luffare samlades på trälådorna i den varma hyttan för att berätta historier och äta en bit mat.

Boka

Information

Hyttsillsmat består först och främst av insaltad sill tillagad med lök och grädde. Till matbordet hör även isterband, saltfläsk och bakad potatis med kryddsmör som är typisk mat för trakten. Till kaffet serveras ostkaka, sylt och grädde.


Hyttsillen börjar kl 18:00, med insläpp från 17:30

Kvällen beräknas pågå i ca 2-3 timmar.

OBS - Bordsplacering är utefter bokning. Vill ni sitta bredvid ett annat specifikt sällskap - informera oss via mail: [email protected]


Pris:

Vuxen 525:-

Barn (4 - 12 år) 250:-

OBS! För att hyttsillen skall genomföras krävs minst 20 personer bokat.

Meny

Link to page or pdf with menu for restaurants

Hemsida:
http://kostahyttsill.se/
Telefonnummer:
+46 (0)70 2928 412
E-post:
[email protected]
Adress:
Glasbruksstigen 17, 365 43, Kosta
Logga för Kosta Hyttsill

Se priser/köp