Upplev

KOSTA

en plats att uppleva

Häng med och upptäck Kostas storhet i det lilla. Här lär du känna glashantverket, kan prova på det själv om du vill, och njuta av närheten till naturen. Du finner smakupplevelser utöver det vanliga och möter äventyret runt hörnet.

Kostas historia börjar 1742 då två av Karl XII:s generaler grundade Kosta glasbruk. Kosta fick sitt namn av grundarna själva, Anders Koskull och Georg Bogislaus Stael von Holstein, Ko-Sta.


En av anledningarna till att glasbruket hamnade mitt inne i de djupa småländska skogarna var just den obegränsade tillgången på skog som behövdes som bränsle till glasugnarna.


Kosta erbjuder idag en mängd upplevelser. Att stå bredvid ugnarna i hyttan och se glaset ta form är ett unikt skådespel. Som besökare finns det möjlighet att på nära håll se de skickliga hantverkarna arbeta. Följ gärna med på en guidad tur anordnad av Kosta Boda Art Gallery!

På Glascenter erbjuds också möjligheten att själv få prova på att blåsa glas.


Upplev också Kosta Boda Art Hotel, där 7 av Kosta Bodas formgivare satt sin personliga prägel på samtliga miljöer och hotellrum. Självklart erbjuder Kosta också fantastiska möjligheter till shopping – fynda kända varumärken till förmånliga priser i Kosta Outlet, Kosta Boda butiken och Iittala Outlet!


I omgivningarna runt Kosta finner du den gamla bruksbebyggelsen, en underbar, rogivande natur med enebackar, stengärdesgårdar och glittrande små sjöar som inbjuder till fiske. Möt Europas egen Bison, Visenten, Dovhjort, Kronhjort och Vildsvin på Kosta Safaripark. Här finns också möjlighet att få se skogens konung på nära håll i Grönåsen Älg- & Lantdjurspark

I KOSTA

MÅSTE GÖRA

Destination Kosta

Orrefors Kosta Event AB
Stora vägen 75
365 43 Kosta

info@destinationkosta.se

Copyright @ All Rights Reserved

Orrefors Kosta Event AB