Kosta Glasbruk

Kosta

Glasbruk

Guidade turer

Med anledning av den ökade smittspridningen genomför vi inga visningar av hyttan tills vidare. Vi ser fram emot att öppna upp vår visningsverksamhet igen så snart som möjligt.

 

Vid frågor vänligen kontakta Evelina Hultbrant 070-6876222, ansvarig för visningsverksamheten på Kosta Glasbruk.


Art Gallery

Har nu öppet som vanligt.

 

Från och med 1 september har Galleriet följande öppettider.

Måndag till fredag kl 10.00 - 17.00

Lördag & Söndag kl 10.00 - 16.00

ADRESS

Kosta Glasbruk
Stora vägen 96, 365 43 Kosta


KONTAKT

0478-345 29


HEMSIDA

kostaboda.se

orrefors.se

FACEBOOK

www.facebook.com/kostaboda

INSTAGRAM
@kostaboda

Hyttan är tillfälligt stängd för besök pga ökad smittspridning

Välkommen till Kosta Glasbruk

På vårt glasbruk i Småland har du möjlighet att uppleva Kosta Bodas och Orrefors glasproduktion på nära håll. Hyttan är vanligtvis öppen året runt och du är varmt välkommen in på ett besök för att beskåda en gammal svensk hantverkstradion och ett verkligt hantverk direkt på plats i Sveriges numera äldsta verksamma glasbruk.

 

I skenet från de varma ugnarna kan du följa tillverkningen och se den glödande glasmassan ta form. Glaset gjuts i form eller munblåses, för att sedan kylas och slipas. En del glasföremål målas också i vårt måleri.

 

På Kosta glasbruk har några av Kosta Bodas färgstarka formgivare sina ateljéer. Här verkar bland andra Bertil Vallien, Lena Bergström och Kjell Engman i nära samarbete med hantverkarna i hyttan.

 

På bruksområdet hittar du även vår utställningshall, Kosta Boda Art Gallery. Där har du har möjlighet att se aktuella utställningar. Här finns även en fabriksbutik för Kosta Boda och en för Orrefors.


GUIDADE VISNINGAR

I en guidad visning ingår en presentation av glasbruket och ett besök i hyttan. Du får lära dig allt om glastillverkning och hur det går till att blåsa glas.