Kosta Glasbruk

Kosta

Glasbruk

Guidade turer

Välkommen att besöka oss i hyttan!

Följ glasets väg från sirapsliknande, het massa till gnistrande kristall. 

Från och med den 22 juni till och med 15 augusti hålls guidade turer mellan 10.00-16.00 varje hel och halv timme, sista turen går 15.30. Biljetter köps antingen på Art Gallery eller online via vår biljettkiosk, se knapp nedan.

Besöka Art Gallery

Vi begränsar antalet besökare i galleriet till 20 personer och begränsar ditt besök till 45 minuter om vi har besökare som väntar på att få komma in.

 

Från och med 1 september har Galleriet följande öppettider.

Måndag till fredag kl 10.00 - 17.00

Lördag & Söndag kl 10.00 - 16.00

ADRESS

Kosta Glasbruk
Stora vägen 96, 365 43 Kosta


KONTAKT

0478-345 29


HEMSIDA

kostaboda.se

orrefors.se

FACEBOOK

www.facebook.com/kostaboda

INSTAGRAM
@kostaboda

Välkommen till Kosta Glasbruk

På vårt glasbruk i Småland har du möjlighet att uppleva Kosta Bodas och Orrefors glasproduktion på nära håll. Hyttan är vanligtvis öppen året runt och du är varmt välkommen in på ett besök för att beskåda en gammal svensk hantverkstradion och ett verkligt hantverk direkt på plats i Sveriges numera äldsta verksamma glasbruk.

 

I skenet från de varma ugnarna kan du följa tillverkningen och se den glödande glasmassan ta form. Glaset gjuts i form eller munblåses, för att sedan kylas och slipas. En del glasföremål målas också i vårt måleri.

 

På Kosta glasbruk har några av Kosta Bodas färgstarka formgivare sina ateljéer. Här verkar bland andra Bertil Vallien, Lena Bergström och Kjell Engman i nära samarbete med hantverkarna i hyttan.

 

På bruksområdet hittar du även vår utställningshall, Kosta Boda Art Gallery. Där har du har möjlighet att se aktuella utställningar. Här finns även en fabriksbutik för Kosta Boda och en för Orrefors.


GUIDADE VISNINGAR

I en guidad visning ingår en presentation av glasbruket och ett besök i hyttan. Du får lära dig allt om glastillverkning och hur det går till att blåsa glas.