Kosta Glasbruk

Kosta

Glasbruk

ADRESS

Kosta Glasbruk
Stora vägen 96, 365 43 Kosta


KONTAKT

0478-345 29


HEMSIDA

kostaboda.se

orrefors.se

Välkommen till

Kosta Glasbruk

På vårt glasbruk i Småland har du möjlighet att uppleva Kosta Bodas och Orrefors glasproduktion på nära håll. Hyttan är öppen året runt och du är varmt välkommen in på ett besök för att beskåda en gammal svensk hantverkstradion och ett verkligt hantverk direkt på plats i Sveriges numera äldsta verksamma glasbruk.

 

I skenet från de varma ugnarna kan du följa tillverkningen och se den glödande glasmassan ta form. Glaset gjuts i form eller munblåses, för att sedan kylas och slipas. En del glasföremål målas också i vårt måleri.

 

På Kosta glasbruk har några av Kosta Bodas färgstarka formgivare sina ateljéer. Här verkar bland andra Bertil Vallien, Lena Bergström och Kjell Engman i nära samarbete med hantverkarna i hyttan.

 

På bruksområdet hittar du även vår utställningshall, Kosta Boda Art Gallery. Där har du har möjlighet att se aktuella utställningar. Här finns även en fabriksbutik för Kosta Boda och en för Orrefors.


GUIDADE VISNINGAR

I en guidad visning ingår en presentation av glasbruket och ett besök i hyttan. Du får lära dig om glastillverkning och hur det går till att blåsa glas. Visningen tar cirka 60 minuter och kostar 100 kr per person. Visning bokas genom Kosta Boda Art Gallery på telefon 0478-345 29 eller info@kostaboda.se. Visningarna utgår från Kosta Boda Art Gallery.

Hyttan kommer att hållas stängd för öppna visningar under september till november månad.

Vi återkommer med mer information under hösten.

 

Vi begränsar antalet besökare i galleriet till 50 personer och begränsar ditt besök till 45 minuter om vi har besökare som väntar på att få komma in.

 

Från och med 1 september har Galleriet följande öppettider.

Mån – Fre: 10.00-17.00

Lör- Sön: 10.00-16.00

Besöka Kosta glasbruk

Under perioden 30/8-13/11 gäller följande

Endast öppet för förbokade visningar.

Kontakta Kosta Art Gallery via info@kostaboda.se
för tider, priser och bokningar.

Destination Kosta

Orrefors Kosta Event AB
Stora vägen 75
365 43 Kosta

info@destinationkosta.se

Copyright @ All Rights Reserved

Orrefors Kosta Event AB