Kosta Boda Art Gallery

Kosta Boda

Art Gallery

Öppet:

Mån-Fre: 10.00-17.00

Lör- Sön: 10.00-16.00

Vi begränsar antalet besökare i galleriet till 50 personer och begränsar ditt besök till 45 minuter om vi har besökare som väntar på att få komma in.


ADRESS

Kosta Boda Art Gallery

Stora vägen 96, 365 43 Kosta


KONTAKT

0478-345 29

info@kostaboda.se


HEMSIDA

Kostaboda.se/kosta-art-gallery/


Välkommen till

Kosta Boda Art Gallery


Alltid modern glaskonst

Här kan du alltid få se det senaste inom glaskonst men också några nerslag i vår konsthistoria. Alla konstnärer som är anslutna till Kosta Boda har dessutom ett eget rum i galleriet.


Här kan du se modern glaskonst


Kosta Boda har en lång tradition av att producera konstglas i världsklass och ryktet om Kosta Boda som det kreativa, konstnärliga och utmanande har spridit sig långt utanför Sveriges gränser.


Våra formgivare är kända för sitt artisteri, sitt konstnärskap och sin förmåga att överraska och fortsätter att utveckla unika tekniker inom glasformgivning. I Kosta Boda Art Gallery kan du köpa konstglas av världsklass!


Kosta Boda Art Gallery består av en konsthall, ritad av Bruno Mathsson i början av 50-talet. Bruno Mathssonhallen har glasmosaikgolv, gjort i Kosta och fönster från golv till tak. Längst bort gömmer sig en väggmålning av Vicke Lindstrand.


Det gamla Brukskontoret gjordes om till galleri 2014 och här behöll vi alla rummen där våra konstnärer har sin egen profil.


Vi har även en vacker glasbar, formgiven av Orrefors formgivare Lena Bergström där du i lugn och ro kan njuta av en kopp kaffe, en kall dricka och en liten kaka.


Varmt välkomna till Kosta Boda Art Gallery


Destination Kosta

Orrefors Kosta Event AB
Stora vägen 75
365 43 Kosta

info@destinationkosta.se

Copyright @ All Rights Reserved

Orrefors Kosta Event AB